Logo
About Our District Superintendent Governing Board Collective Bargaining Registration Process Current Initiatives Emergency & Disaster Procedures
District Directory
LLESD Schools
Student Services Curriculum & Instruction Finance & Business Facility Development Technology Transportation
LLESD Employment
For Employees

Contact Information:
Eric Holm
650-854-6311 x42
eholm@llesd.org

Frequently asked questions about La Entrada

jQuery UI Accordion - Collapse content

This FAQ pertains to Las Lomitas specific questions

When will students be in the new classrooms?

At the start of the 2018/19 school year.

When will construction be completed?

We plan to finish our Priority 1 buildings at La Entrada the start of the 2018/19 school year.

Will there be Artificial Turf installed?

There are currently no plans for Artificial Turf at the LE campus. A field restoration is planned upon the removal of portable buildings at the end of Priority 2 activities.

Will the buildings be Energy Effiencent?

Yes. We are participating in PG&E's Savings By Design grant program as part of our building program. Our Buildings are currently targetted at 22% more efficient than the building code.

Will the buildings be LEED Certified?

At this time there are no plans to pursue LEED Certification.

Will LE have Solar Panels?

Yes, the LE building will include enough solar panels to make it almost a net zero building

Will you install electric vehicle charging stations?

We are doing no work in the parking area at this time but will consider installing EV charging stations in the future.

What are you building at La Entrada?

The new construction features include:
• 21 classrooms
• Collaboration zones throughout the building
• Reconfigred blacktop and play areas
• Enlarged lunch area
• New covered lunch area
• New bike path

La Entrada

Future LE Classroom Building

Summer Construction at LE

June 2017

Summer Construction started the moment the students left campus. 

The day after school got out, XL construction cleared the site and removed the asphalt playground to start grading the building pad. The summer goal is to get as much done while students are off so we have taken over the whole site. Summer plans include:

Site grading

Underground utilities installation

Pier Drilling and construction

Grade Beam installation

Concrete slab installation

Site retaining walls

Bioswale installation

 

New Two Story, 21 Classroom Building

Spring 2017

We are currently planning for the construction of our new two story classroom building at La Entrada. The District has contracted with XL Construction to build our new building and sitework starting this summer. We will break ground as soon as school ends and much of the building's structural framing will be completed by the start of school in August 2017. The building, designed by CAW Architects, is organized around a central atrium and hallway on the ground floor and breakout collaboration space on the second floor.

 

The classrooms are designed to foster collaboration within the class environment and between adjacent classrooms as needed. Most classrooms have operable partitions that allow the room to open to the adjacent classroom to provide joint use opportunities. Collaboration pods are shared between classrooms and allow for group collaboration activities, differentiated learning, breakout sessions, one on one review, or self guided learning. Where possible, the classrooms also have operable partitions to the collaboration spaces outside the classrooms to provide additional educational opportunities beyond the classroom walls. The versatility these rooms provide will accommodate changes in curriculum, subject matter, and style for the next 50 years. 

 

The construction will last a little over a year. With our summer start, we plan to complete construction in the summer of 2018 and move into the building in time for the start of the 2018-2019 school year. 

 



 

 

 

Newly Completed Lunch Area

Summer 2014

The expanded lunch area provides much needed extra real estate for additional tables so everyone can enjoy sitting together at lunch. Those that remember the old lunch area will recall the sloped grass area that transitioned from the higher elevation of the lunch area down to the field. With the expanded lunch area, instead of reproducing that same slope, we decided to incorporate a seating wall in the grade shift. The new seating wall will be enjoyed by students at lunch. PE classes as a lecture space, and as bleachers for weekend community field use. This repurposing of space for dual uses is an example of our future planning approach to our building program. 

LE Twitter Posts

Note, this feed only shows posts from the last 7 days. To see more, view on Twitter

Temporary Classroom Village

New Relocatable Village

New Lunch Area

Prototype Furniture Installation

Prototype Furniture Model Classroom Tour